Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

Hoe Matisse mijn leven op zijn kop zette

Patrick Steenks15 augustus 2014Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ik ben een trotse papa. Op 24 juli 2014 om 14:09 werd het meest fantastische ventje van deze wereld geboren. Matisse Jer Adam Steenks. En iedereen moet dat weten: www.matiske.nl

Matisse kwam echter niet zonder slag of stoot. Niet alleen Femke (mijn vrouw) heeft afgezien tijdens de zwangerschap. Ik maakte ook een moeilijke periode door bij mijn andere ‘kindje’ Keytoe. Keytoe, dat volgende maand 3 jaar bestaat. En net zo snel groeit als Matisse. Zo snel, dat het soms een beetje té was. Ze zeggen wel eens dat je de eerste 3 jaar afziet als ondernemer. Dat in die 3 jaar ondernemers gemaakt of gekraakt worden.

Ik kan maar 1 ding zeggen: helemaal eens. In 2013 waren we zo groot geworden, met zoveel personeel én maandelijkse kosten dat het bijna mis ging. Daarover schreven we eerder al in Toen & Nu. Ook voor mij persoonlijk was dit een pittige tijd, maar vooral de projectmatige gevolgen waren lastig. Beloftes aan klanten moesten worden ingelost. En projecten afgerond. Want daar geloven we in: wie A zegt, moet ook B zeggen. We gaan tot het gaatje, voor iedere klant. Ook als projecten langer duren dan je van te voren had ingeschat.

Bij een groot deel van deze projecten had ik een key-rol, hoe dan ook op alle PHP-gerelateerde werkzaamheden. En ik wist dat mijn zoon ergens in de zomer zou worden geboren. Een keiharde deadline ontstond: de ‘oude projecten’ moesten worden afgerond voor de geboorte van Matisse. Alhoewel al deze projecten (op 1 na) inmiddels zijn afgerond, bleek het achteraf een te zware opgave.

Begin juli was het op bij mij. De aanstaande geboorte van mijn zoon, de maanden ervoor waarin ik te hard gewerkt had (door-gejavaad noemen we dat intern) en klanten die dagelijks vragen hadden die ik altijd tijdig wilde beantwoorden… Het was even klaar, ik moest afstand nemen en rust pakken. Gelukkig heb ik ontzettend fantastische collega’s. Collega’s die tijdens mijn afwezigheid mijn rol fantastisch hebben overgepakt. Klanten kregen de service die ze mochten verwachten. En ik kon rust pakken.

En toen werd Matisse geboren. En het leek wel of de stress van me afgleed. Ondanks de slapeloze nachten, poepluiers en regeldagen. Het cliché is waar: als je papa wordt, dan weet je pas echt wat belangrijk is. En pas dan kun je echt kiezen voor een goede werk-privé balans.

Iedereen mag het dus weten: I’m back! Terug als trotse papa, vol met hernieuwde energie en een wijze ervaring achter de rug. Ik heb van een aantal klanten lieve berichten ontvangen, bedankt daarvoor!

papapatrick