Een betere wereld begint bij mijzelf

op 28 augustus 2019

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Mama, waarom heb je er niets aan gedaan

Een aantal weken geleden heb ik verkondigd meer milieubewust bezig te willen zijn. Ik ben zeker geen voorloper op het gebied van duurzaamheid en sta ook niet bekend als degene die als eerste op de barricade staat als er een milieuprotest georganiseerd wordt. Wel heb ik twee kinderen en word ik me steeds bewuster van het feit dat er een hoop mis gaat in onze wereld. En dat als dat zo doorgaat mijn kinderen mij later de vraag stellen; mama, waarom heb je er niets aan gedaan?

Kan het niet alleen

Ik weet dat ik persoonlijk weinig verschil kan maken. Want hoewel ik zelf netjes al mijn afval in de prullenbak gooi, zie ik wanneer ik ’s ochtend in een willekeurige speeltuin binnenloop de troep van de vorige dag nog liggen. En ga ik zelf vaker op de fiets, blijkt de vervuiling van mijn Twingotje een lachertje in verhouding tot de industrie die je alleen al aan de andere kant van de waterweg ziet.

Why bother

Waar maak ik me druk om zie ik mensen weleens denken. Maar dat vind ik nog het meest treurig. De slogan van 30 jaar geleden is dan wel oud, maar nog niet verjaard. Een betere wereld begint bij jezelf. En alleen maak ik misschien maar een klein verschil. Maar misschien kan ik anderen aanzetten met me mee te gaan.

Dat begint al thuis. Mik weet inmiddels in welke prullenbak het plastic moet en waar de schillen. En Bem begrijpt waarom hij geen pakjes mee krijgt naar school, maar een herbruikbare beker. En mijn man, ach die is al heel gelukkig dat ik wat bewuster aankopen probeer te doen 😉

Cirkel vergroten

Wat als we met elkaar die cirkel proberen te vergroten. Een groepje mensen die elkaar wijzen op wat er beter kan. Niet belerend, doe vooral wat bij jou past. En dat wat lastig is, doe je lekker niet. Of minder vaak. Het gaat erom bewuster te worden van wat je al doet. En wat je nog zou kunnen doen.

Meetup Duurzaamheid

Op 18 september vanaf 19.00 organiseren we bij Keytoe de tweede Meetup over Duurzaamheid. Net als de vorige keer willen we mensen weer inspireren en de mogelijkheid bieden hun ideeën te delen. We verwachten dat onze vrienden van Energie Collectief Waterweg ons kunnen vertellen waar zij op dit moment mee bezig zijn en wat we in de toekomst van hen kunnen verwachten. De plannen worden iedere week concreter. En we hopen nog een spreker uit te nodigen die zijn licht op dit (brede) onderwerp wilt schijnen. We houden sowieso plaatsen vrij voor sprekers die op de avond zelf nog een interessante boodschap willen verkondigen. En mocht je nog iemand weten of zelf een mooi verhaal hebben, tips zijn welkom!

Meld je aan

Ik hoor heel graag wie aanwezig wil zijn op deze mooie avond. Aanmelden kan via onze meetups pagina. Je wordt ontvangen om 19.00 uur met een drankje en de Talks starten rond 19.15. Naast je input en enthousiasme wordt verder niets van je verwacht.