REdiamondVOdiamondLUdiamondTIE

Verandering. Een plotseling besef van dat de huidige manier van werken achterhaald is. Bij Keytoe zorgen we voor revolutie, door de beslissingskracht bij jouzelf te leggen. Over je baan, het bedrijf en je salaris.

Revolutie

Het is tijd voor revolutie. De manier waarop we met elkaar samenwerken in Nederland is achterhaald. Werken voor een baas, doen wat een ander zegt. Gemiddeld brengen we 34 uur van ons leven per week door op kantoor. Bij Keytoe zorgen we ervoor dat dit de mooiste uren van de week voor jou (kunnen) zijn.

Hoe?

Door jou zelf te laten beslissen waar je je mee bezig gaat houden. Door de beslissingskracht bij jou als werknemer te leggen. Zo kies je zelf hoe jouw baan eruit ziet (job crafting), heb je altijd inzicht in de stand van zaken van het bedrijf (transparantie), kun je mee-beslissen op niveau (beslissingen op basis van adviescommissies) en bepaal je samen met jouw Kollega’s je salaris.

Revolutionair? Ja! Broodnodig? Ja! Spannend? Valt reuze mee!

Ced & Pat

In 2011 hebben wij Keytoe opgericht. Met een duidelijk doel voor ogen: een bedrijf creëren waar we zelf ook graag zouden werken. Omdat we wars zijn van hierarchieën en autoritaire verhoudingen, bleek al snel dat we het anders moesten aanpakken. Zonder management-lagen, management en kantoorpolitiek. Jezelf zijn en blijven is een belangrijke waarde binnen Keytoe. Maar verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties ook.


Door de jaren heen groeide het bedrijf naar 30+ werknemers. Tijd voor structuren en meer controle. Of niet. Want het kan ook anders. Vrijer, met meer mogelijkheden voor de werknemer zelf. Maar dan ook bij iedereen: van stagiair, tot designer, tot growth hacker, tot account manager.

‘Dave klimt op de zeepkist’

Dave is begonnen als stagiair bij Keytoe. Wat meteen in zijn eerste stage-gesprek opvalt: iedereen is hier zo heerlijk zichzelf. De ongedwongen sfeer en de Kollegialiteit maken meteen indruk. Maar hij vindt het ook een verademing dat hij zelfs als stagiair al invloed kan uitoefenen op het bedrijf..

In zijn eerste week nog start hij op een echt project, voor een echte klant. En in zijn tweede week sluit hij aan bij een strategie-sessie over waar Keytoe in 2017 heen gaat. In zijn derde week staat hij op de zeepkist, tijdens de zeepkistsessie. Om te zeggen hoe ongelofelijk trots hij is om deel uit te maken van deze revolutie. Begin januari 2017 start hij bij Keytoe als back-end developer. En beslist dan meteen over de salarisverhoging van zichzelf en zijn Kollega’s.

Wetenschappelijke bla-bla

Waarom vraag je je misschien af? Waarom wil Keytoe het zo anders doen? En werknemers over hun eigen salaris laten beslissen? Omdat we denken dat we daardoor als organisatie als geheel kunnen groeien. Omdat we denken dat dat het beste voor Keytoe is.

We zijn daarin niet alleen. De wetenschap toont het keer op keer aan. Meer bevlogenheid, meer betrokkenheid. Straffen en belonen (bonussen) werkt niet. Een werknemer is gelukkiger op zijn werk als hij meer invloed kan uitoefenen en zelf in-control is. Daarmee verlaag je ook de stress. En creëer je werkelijk zelf-sturende teams. Dus waarom niet?