De eerste keer een echte marketeer

op 3 juli 2019

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Tadaaa! Hier ben ik dan met mijn eerste blog bij Keytoe, over mijn eerste weken, bij mijn eerste ‘grote mensen’ baan, want ik mag mezelf hier voor het eerst een echte content marketeer noemen. Super spannend allemaal! Maar jullie willen nu natuurlijk wel weten wie ik ben

Wie ben ik?

Jallysa is mijn naam, maar eigenlijk noemt iedereen mij sinds de eerste klas al Jally. Ik ben 25 jaar en ben geboren in Den Haag. Hier woon ik nu nog steeds met mijn twee katten: Jax en Tara.

Wat heb ik gestudeerd?

Eigenlijk heb ik helemaal niet specifiek iets richting marketing gestudeerd. Ik ben net afgestudeerd als ‘European Professional’ aan de Haagse Hogeschool. Nu hoor ik jullie al denken: ‘hoe kom je dan terecht bij content marketing?’ Nou, tijdens mijn stage op de marketingafdeling van Ticketmaster schreef ik dagelijks social posts, website teksten en blogs. Hier kwam ik er eigenlijk pas achter dat schrijven mij best goed afging en dat ik dat ook super leuk vind! Toen ik op zoek ging naar wat ik na mijn studie wilde gaan doen kwam ik opeens een wel heel vet bedrijf tegen.

Waarom Keytoe?

Geen managers, geen maximum vakantiedagen en geen vaste uren. Wie wil dat nou niet?! Gelukkig was dat niet het enige wat mij aantrok. Ik wil schrijven en mij verder ontwikkelen in de marketingwereld en dit allemaal natuurlijk het liefste in een uitdagende, maar wel gezellige omgeving. Precies zoals bij Keytoe mogelijk is. Dus toen ik de vacature nog een keer doorlas, de website goed bekeek en zelfs een aantal podcasts luisterde dacht ik alleen maar: “Hier wil ik werken!” Maar eerst moest ik solliciteren…

Super spannend vond ik dat en omdat het mijn eerste ‘echte grote mensen’ sollicitatie was, was ik eigenlijk best verbaasd dat ik op tweede gesprek mocht komen. Toen ik daarna ook nog gebeld werd dat ik mocht komen werken, was ik door het dolle heen! Na nog een weekje op vakantie te zijn geweest in het zonnige Spanje mocht ik beginnen.

De eerste weken

Mijn eerste dag brak aan en toen ik het Keytoe kantoor binnenliep was niet alles helemaal geregeld. Toch werd ik met open armen ontvangen en werd alles zo snel mogelijk geregeld zodat ik bijvoorbeeld ook betaald kon worden aan het einde van mijn eerste maand. Ik werd ook direct aan het werk gezet met een speurtocht, of eigenlijk meer een quiz, om mijn nieuwe collega’s een beetje te leren kennen. Het schrijven van mijn eerste social media plan stond ook gelijk op de planning.

Verder luisterde ik in mijn eerste weken naar alles en iedereen zodat ik zoveel mogelijk in me op kon nemen over de Klant Kollega’s en Keytoe. Daarnaast heb ik heel veel, maar echt heel veel gelezen, want om content zo goed mogelijk te schrijven moet ik wel de tone of voice van elke klant in me opnemen.

Op mijn eerste vrijdag was het, na een gezellige dag op kantoor, tijd voor wat ontspanning. Ik werd uitgedaagd mee te gaan naar een escape room, maar echt ontspannen was het niet. Het was eigenlijk best wel eng! Daarnaast bleek het erg lastig te zijn om mijn nieuwe Kollega’s te overtuigen van een puzzel of een uitkomst, omdat ze mij nog niet echt vertrouwden volgens mij. Dus jongens, volgende keer gewoon naar mij luisteren 😉

Hoe nu verder?

Een nieuw begin is altijd even wennen, maar het helpt natuurlijk als je Kollega’s allemaal super tof zijn! Ik hoop dat ze mij goed blijven helpen en informeren over al die leuke Klant Kollega’s zodat ik hen ook binnen de kortste keren tot in de puntjes van dienst kan zijn. Ik ben benieuwd wat de komende tijd mij gaat brengen en ik zal zeker nog heel veel leren over, en van, dit interessante, beetje vreemde, bedrijf.

Wil je nog meer van mij weten of kan ik iets voor jou betekenen? Dan kun je me altijd mailen op jallysa@keytoe.nl. Of kom gezellig langs bij ons op kantoor!