Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

Goedemorgen Diana!

Cedric15 februari 2018Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De ochtend geurt me tegemoet. Net mijn zoontje naar school gebracht. Een klein stukje lopen over de Weverskade. De dauw staat op het gras, de mist hangt boven de sloot. Het is koud zoals het hoort in de winter. Op naar de zaak. Knallen weer; remmen los. 

Ik loop de lange zwarte gang in (blijf ‘m mooi vinden) en pak de trap naar boven. Het licht brandt al. Dat is goed nieuws. Daar zit ze. Het eerste bureau dat ik tegenkom boven. Altijd fijn om op kantoor te komen en niet te hoeven openen. Diana heeft dat al gedaan. Zij begint eerder dan andere collega’s. Diana doet de administratie bij Keytoe. Ze heeft de eer om de minst jonge Kollega van Keytoe te zijn. Het is oneerbiedig om over leeftijden te praten. Laten we alleen verklappen dat Diana de 50 is gepasseerd.

Ieder bedrijf heeft één of meerdere Diana’s nodig. Keytoe zéker! Diana is de rots in de branding die ervoor zorgt dat de facturen worden verstuurd en betaald. Diana geeft Kollega’s die geen bonnetje inleveren na een aankoop van jetje. Diana ziet alles. Diana heeft altijd een praatje. Diana is trots om onderdeel van Keytoe te zijn.

Zo zei ze ooit tegen me: “dat ik op mijn leeftijd zo mijn plek heb gevonden… en dat ik me zo thuis kan voelen bij zo’n grote groep collega’s, met redelijk wat jonge mensen… daar ben ik gewoon heel trots op!”. Diana is inhoudelijk minder op de hoogte van klantwerk. Wel heeft ze overal een gevoel bij. Want iedere meeting die ze bij kan wonen waarin ook maar enigszins over het bedrijfsbelang wordt gesproken, daar is ze bij. Kollega’s bepalen elkaars salaris middels de voortgangscommissie: Diana heeft direct haar zetel geclaimd en houdt die warm. Forever hers, gok ik.

Bovendien ziet Diana meer dan de gemiddelde Kollega. Ze zegt niet alles wat ze ziet, maar daar bovenaan de trap vallen haar veel zaken op. Welke Kollega loopt de kantjes eraf? Welke Kollega is stiekem heel erg goed bezig? Welke Kollega’s zien elkaar wel (en niet) zitten? Ze blijkt eigenlijk altijd gelijk te hebben. 

Ik had zin om een Ode aan Diana te wijden. Vooral ook omdat ik erg trots op haar ben. Er speelt in het privé-leven van Diana best wel het een en ander, wat op iedereen een behoorlijke wissel zou trekken. Zij houdt zich knap staande en blijft zo positief als ze kan. Haar werk lijdt er nooit onder. Keytoe is ook een welkome invulling voor haar.

Wat ik in het bijzonder heel knap vind: ze is goed bezig met haar gezondheid. Vanochtend was ze al wezen zwemmen. Om 7:00uur lag ze al in het water. Ze heeft al 10 kilo gewicht achtergelaten in het zwembad. Ze zwemt steeds sneller. Ze voelt zich lekker in het zwembad. En als een vis in het water bij Keytoe.

Diana, we willen nooit meer zonder je. Liefs van al jouw Kollega’s!