Zullen we het ‘FF’ over Sociaal Media hebben?

op 11 september 2019

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Hey! Leuk dat je het met mij over Sociaal Media wil hebben. Ik ben Floor en sinds 3 maandjes ook deel van het méer dan gezellige Keytoe team! Ohja, en fan van flamingo’s. ‘Maar uh Floor, het is toch Social Media, niet Sociaal Media?’ Ja, daar wil ik het dus juíst met je overhebben! Hoe zet jij je Social Media in? Als een verkoopkanaal, als marketingkanaal of als een plek waar jij jezelf óf je bedrijf echt laat zien (en je je Social Media dus echt ‘Sociaal’ inzet)?

Té veel willen verkopen en pushen op Social Media kan juíst tegenovergesteld voor je bedrijf werken. Vaak scrollen mensen zodra een post op een advertentie of verkooppraatje lijkt snel door. Laat vooral jezelf, je team en je bedrijf zien via Social Media. Laat je volgers zien wat jullie onderscheid, waarom jullie waarde bieden en waarom het zo leuk is om bij jullie te werken. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat jullie doen; wees jezelf. Doe-ff-sociaal.

Precies dát is wat mij in Keytoe zo ontzettend aanspreekt; dit bedrijf is echt zichzelf. Een tikkeltje buiten de lijntjes, gek en écht anders. Hoe meer ik met Keytoe in gesprek ging, hoe meer ik ontdekte ik dat dit ook hun streven naar hun klanten toe is; bedrijven online een gezicht geven. Ja, zeg nou even eerlijk; hier kan je toch alleen maar heel erg enthousiast van worden?

Oh ja, en hoe ben ik hier terecht gekomen?

Nou, dat ging eigenlijk heel snel! Afgelopen januari ben ik gestart met FF Sociaal; Keytoe heeft mij toen direct geadopteerd. Wat een lieffies hé? Als startende ZZP’er beschikte ik natuurlijk nog niet over een kantoorruimte en 5 dagen per week thuiswerken of in koffiebarretjes in en om Rotterdam, gaf ook niet altijd de energie waar ik naar opzoek was. Zo kwam ik terecht bij Keytoe! Zij boden mij aan om lekker bij hen op kantoor te komen werken als ik even toe was aan iets anders; deze kans greep ik natuurlijk meteen! De energie en sfeer die op het kantoor heerste pakte me direct.

Steeds meer werd ik deel van het Keytoe team en inmiddels werk ik nu twee dagen per week voor een aantal Kollega’s van Keytoe. Onder andere; Plantsome, Concreeto en Haarimport. Samen met andere enthousiaste content creators zetten we vernieuwende Social Strategieën uit. En daar creëren we passende designs en content bij. Hier word ik zo enthousiast van; wat is het een héerlijk gevoel als we met elkaar weer iets tofs hebben neergezet en echt een verschil voor een Kollega kunnen maken.

Terug naar Sociaal Media

Dus ja, Sociaal Media. Jezelf laten zien is dus de Sociaal Media Key(toe); de eerste stap naar een succesvolle Social strategie. ‘Maar ik sta helemaal niet graag in de spotlights?’ Ik snap je helemaal. Waarschijnlijk dacht je toen je op deze blog klikte ook ‘oh daar heb je weer zo’n stereotype Social Media meisje, die de hele dag druk in de weer is met een selfie stick en aan haar telefoon vastgeplakt zit’ Hmm.. Ja, ik begrijp het. Maar dat is dus juist niet het geval, helemaal niet zelfs. Ik loop het liefst de hele week in grote truien en vergeet 9 van de 10 keer te antwoorden op WhatsApp. En selfies, nee die zijn niet voor mij weggelegd.

Waarom ben je dan zo’n fan van Social Media?

Ik vind het heerlijk om voor bedrijven te puzzelen; passende kleuren vinden, mooie fotografie, strategieën uitzetten, content schrijven en wanneer dat dan als de perfecte puzzel in elkaar valt kun je mij niet blijer krijgen. Jezelf laten zien hoeft niet te betekenen dat je duizend selfies en foto’s van jezelf plaatst. Nee, zeker niet. Laat zien waar je blij van wordt, waar je werkt, met wie je werkt, wie je klanten (Kollega’s) zijn, waarom je je bedrijf bent gestart en ga zo maar dooor! Ik word er blij van. Nu jij nog!

See you later alligator!

Floor