Spelling, grammatica & Spice Girls: werken bij Keytoe is da bomb

op 18 december 2018

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Als ik mensen vertel over mijn werk bij Keytoe, gaat het regelmatig direct over de salaris app, het onbeperkt aantal vakantiedagen of het feit dat het bij ons allemaal zo’n leuke sfeer is (of sinds kort: post-its). Allemaal interessant, maar ook een beetje zonde als je ’t mij vraagt. Keytoe is namelijk ook een club vol toppers en talenten, die zich elke dag bezighouden met het vak dat zij het allerleukst vinden. Of dat nu code, design of content is.

Wat doe ik dan precies?

Ik ben content creative. Ook wel content marketeer, maar content creative allitereert zo lekker. Van kinds af aan ben ik al bezig met teksten. Vroeger schreef ik verhalen, die ik nooit afmaakte (daar was ik dan weer net te chaotisch voor, maar hé, de eerste stap was gezet). Ergens in het huis van mijn ouders ligt als het goed is nog een papiertje met informatie over de dodo. Vond ik niet leuk genoeg in het boekje dat ik las. Dat kon ik beter. Nou, zo geschiedde.

Inmiddels houd ik mij elke dag bezig met hoe ik zaken het beste naar buiten kan brengen. Dat gaat dan niet meer over dodo’s, maar over onze Kollega’s (zoals je misschien al hebt opgevangen, noemen wij onze klanten Kollega’s). Dit gaat dan niet om de visuele identiteit (huisstijl e.d.). Daar heb ik weer andere briljante collega’s voor en ga ik mijn vingers niet aan branden. Moet je ook niet willen, zo’n door mij ontwikkelde huisstijl #comicsans #grapje.

Wat moet je wel willen, vraag je je af? Nou, dat ik me bezighoud met de gedachtegangen van jou en jouw merk, zodat ik deze op de meest optimale manier naar buiten kan brengen in content: tekst, beeld en video. Zelf houd ik mij het liefst bezig met dat eerstgenoemde, tekst.

Bij mijn collega’s ben ik beroemd en berucht om mijn taal skills. Spelling, grammatica, stijlfiguren… You name it, I love it. Daarnaast houd ik me af en toe bezig met fotografie en zet ik plannen op voor video’s als wij vinden dat we het verhaal van één van onze Kollega-klanten zo op de juiste manier naar buiten kunnen brengen. Het filmen zelf laat ik liever over aan mijn collega Renée, die echt een ster is op het gebied van beeld.

Hoe we te werk gaan

Voordat ik aan de slag ga met een tekst of de designers aan de slag gaan met een site, wil ik je eerst leren kennen. Zodat de teksten ook echt bij jou en jouw bedrijf passen. Gelukt? Dan gaat het balletje rollen. We kijken wat nodig is om jouw merk goed naar buiten te brengen en gaan aan. Als een banaan.

Huisstijl nodig? Designer Gerben is je man. Nieuwe site? UI/UX’ers Jeroen & Iris regelen een design waar je nooit genoeg van krijgt. Om ervoor te zorgen dat ‘ie ook daadwerkelijk de lucht in gaat, gaat de Dev Squad aan. Echte nerds die liever codetaal lezen dan normale taal. Ieder z’n ding. Mijn aandeel zit voornamelijk in de tone of voice voor jouw uitingen. Is dat correct, vol humor, Rotterdams, Amsterdams, liefdevol… Eén woord kan ’t verschil al maken.

En nu even concreet

Goed, even concreet. Hoe uit al het bovenstaande zich in mijn dagelijkse bezigheden? Nou… Heb je even? De ene dag schrijf ik over planten, dan weer over drukwerk en dan over toiletpapier. Tel daar de uitzendbranche, bemiddeling in de zorg, bier, een participatiebedrijf en haarproducten bij op en je hebt wel een gemiddelde dag. Klinkt misschien als een hoop, maar daar ga ik dus onwijs lekker op. Die afwisseling zorgt ervoor dat ik elke dag met liefde uit mijn bed kom en een wandeltocht van 2 minuten maak naar mijn werk. Ja, ik hou zoveel van mijn werk dat ik zelfs een huis heb gezocht in de #mooistestraatvannl, waar het #mooistebureauvannl zich bevindt (oké, dat is een beetje een grapje, maar het is wel héél fijn).

Keytoe is mijn thuis

Jeetje, wat sentimenteel. Maar wel heel erg waar. Niet omdat ik er zo dichtbij woon, maar omdat mijn collega’s echt voelen als vrienden en familie. Ik denk dat mijn collega’s nog meer over mij weten dan mijn ouders (sorry mam, sorry pap) en zus (sorry Lein). Ik kan bij Keytoe volledig mezelf zijn. Ik kan me afzonderen, mijn koptelefoon opzetten en keihard Iron Maiden luisteren terwijl ik op mijn toetsenbord ram. Niemand kijkt daar gek van op. Ook kijkt niemand er gek van op als Renée en ik de Spice Girls over de speakers laten knallen (toegegeven: sommigen gaan wel chagrijnig kijken).

Of ik me nu, heel goed of juist heel slecht voel, bij Keytoe vind ik alles wat ik nodig heb. Sinds ik hier ben begonnen in januari 2017, kan ik met recht zeggen dat ik nog nooit zo hard ben gegroeid. En dat ik nog nooit zoveel heb geleerd (sorry school, maar ’t is toch echt zo). En hoe mooi is dat? Dat je niet alleen een plek hebt waar je je thuis voelt, maar waar je je ook nog bezig kunt houden met wat je het liefste doet en dat je daar dan ook nog voor betaald krijgt? He-le-maal goud, zoals ze in ’t Westland zouden zeggen.

Dus

Nu weet je meer! Nóg meer weten? Mag altijd. Mail me vooral op saskia@keytoe.nl, spreken we een keer af voor een bakkie koffie. Omdat mijn mailbox verder vooral bestaat uit uitnodigingen voor afspraken, zou ik ’t wel leuk vinden als je een beetje creatief bent met het bedenken van een onderwerp. De uitdaging staat. Ik bijt niet (tenzij je een spelfout maakt (grapje)).

Oh ja, psssst, studeer je nog en ben je op zoek naar de allerleukste stage van Nederland? Die hebben wij voor je. Op het gebied van development, of… Op het gebied van content. Kunnen we lekker samen op die toetsenborden rammen. Zie ik je snel?

Doei!