Mijn tweede jaar bij Keytoe

op 6 maart 2018

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Deze week is het alweer twee jaar geleden dat ik mij als nieuwste collega van Keytoe voor mocht stellen. Vorig jaar schreef ik dat het eerste jaar niet altijd makkelijk was. Dit jaar was het jaar van groei. Letterlijk en figuurlijk.

Zwanger

Na wat teleurstellingen in 2016 kon ik in maart 2017 verkondigen dat ik zwanger was. De meeste collega’s waren inmiddels op de hoogte van deze grote wens. Fijn om te ervaren dat het mij ook zo gegund werd.

Een stapje minder hard tijdens de Meetup avonden en niet meer zo laat naar huis. Een geheugen als een zeef en soms iets te scherp uit de hoek. Mijn collega’s hadden alle begrip. Op het eind, wanneer ik binnen waggelde, stonden ze zelfs de favoriete bureaustoel aan me af. Nu alles weer “normaal” is mis ik die elitepositie nog weleens 😉

Rustig aan

Niet alleen ikzelf mocht even “op de handrem”, ook Keytoe ervaarde in Q2 dat het allemaal iets te hard gegaan was. In zeer korte tijd groeiden we van 15 naar 35 collega’s. Vette projecten gedaan, maar de overhead drukte op de organisatie. Daar kwam bij dat we nog steeds aan het zoeken waren naar wie “we” nou waren. Trots op de A-merken die we in ons portfolio hebben, maar de grote verschillen maakten we voor de groot MKB’ers. Daar kwam bij dat intern niet iedereen dezelfde toekomst voor Keytoe voor ogen had.

Een roerige zomer brak aan, waarbij we helaas afscheid moesten nemen van een aantal collega’s. Terwijl andere collega’s nog harder de schouders eronder moesten zetten om de opgelopen achterstand van het eerste half jaar in te halen. Pittig? Ja. Mooi om te zien wat er vervolgens gebeurde? JA!

Klanten of Kollega’s

Begin 2017 hadden we al gemerkt dat wanneer we als “Kollega” op vaste basis (dus minimaal 16 uur per week) voor onze klanten gingen werken, we de beste resultaten voor ze haalden. Bovendien zorgde deze manier van werken voor de meest gelukkige collega’s. Dit heeft ons doen besluiten te stoppen met werken in projecten (toen goed voor 75% van de omzet) en ons volledig te gaan richten op “het Kollegamodel”. De eerste maanden waren pittig, een groot deel van de omzet viel weg en er was nog veel te leren: “hoe halen we als Kollega het beste uit onszelf?”. En ook niet onbelangrijk: “bij welk type klant kunnen we de beste resultaten behalen?”.

Verlof

Tegen het eind van de zomer, mijn verlof kwam steeds dichterbij, werd steeds duidelijker welk type klant nou het beste bij ons paste. Niet alleen werd er gekeken naar de uitdaging van de klant, of daar voldoende voor ons te doen is, maar bijvoorbeeld ook heel belangrijk was ‘de klik’. Past de klant bij ons en kunnen wij hem of haar begrijpen. Onze Kultuur hoeft niet de cultuur van de klant te zijn, maar we moeten elkaar wel kunnen omarmen. We willen de Kollega zijn waar jij het liefste mee gaat stappen.

Voor mijzelf werd het langzaam tijd om nu toch echt rustiger aan te gaan doen. Want ja, die dikke buik ging toch steeds zwaarder meewegen. Super om Max te ontmoeten, hem volledig te vertrouwen en de touwtjes tijdens mijn verlof uit handen te geven.

Afwezig

Tijdens mijn verlof heeft Keytoe gelukkig niet stil gezeten. De weg die we met elkaar ingeslagen waren is gelukkig voortgezet. Tijdens mijn afwezigheid is er door mijn collega’s een keiharde snelweg gemaakt van wat daarvoor nog maar een zandpaadje was. Klaar om op weg te scheuren, op naar de toekomst!

Het werd tijd om weer nieuw personeel binnen te laten. Bijvoorbeeld Kitar die zich intern en extern richt op de processen en Raphael die nu, naast Lennard, onze Kollega klanten helpt met hun cultuur. Naast marketing zijn we erachter gekomen dat we ook op deze manier organisaties kunnen laten groeien. Dit hoeft natuurlijk niet altijd in geld te zijn. Het mag bijvoorbeeld ook in geluk.

Werkende mama

Ik heb genoten van mijn verlof. Mik is een heerlijke baby en ik geniet ervan met Bem te spelen. Maar als fulltime mama gaan de dagen soms een beetje op elkaar lijken. Tijd om weer wat meer buiten de deur te zijn. Vier dagen werken, met een peuter en baby thuis, is daarentegen wel wat veel.

Dankbaar ben ik dat Max het zo ontzettend goed gedaan heeft tijdens mijn verlof. En dat, doordat hij ook graag 16 uur wilde blijven werken, wij ons nu gezamenlijk op de New Business richten. Nu, met drie dagen op kantoor staat de combinatie werken en thuis in een fijne verhouding. Ik merk dat ik er weer heel veel energie van krijg mij weer voor Keytoe in te zetten.

2017

2017 begon zowel zakelijk als privé met uitdagingen. Maar groeide letterlijk en figuurlijk naar iets moois. Wat nu gevoed en verzorgd moet worden. Ik vind het heel mooi deze reizen mee te maken en daar een onderdeel van te mogen zijn. Gelukkig worden de stappen naar volwassenheid bij Keytoe wat sneller gezet!