Lentiz Kids en Digitale Wereld

op 13 december 2016

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Kinderen zijn elk moment bezig met ICT, ook als ze het niet doorhebben. Tablet, iPod, laptop en ga maar door. Keytoe gelooft erin dat we met een beetje kennis de kinderen flink opweg kunnen helpen naar het ontwikkelen van hun talent.

Op 21 November

M’n energielevel begon te stijgen toen ik het gelach beneden in de hal hoorde. Het was workshop-dag voor een groep kinderen van Lentiz. Ons doel was om ze te prikkelen met verschillende technieken in onze branche, zoals: marketing, wizards en virtual reality. 

Website en “De Wolk”

In een interactieve discussie met de kids gingen we ontdekken wat Keytoe in het algemeen doet, en wat er allemaal bij komt kijken bij het bouwen van een website. Zo zijn ze erachter gekomen dat websites meer zijn dan alleen maar spelletjes en saaie teksten.

Om nog meer uit die slimme koppies te halen heb ik het woord aan mijn collega Robin, de software engineer gegeven. Hij ging ze inspireren over de techniek’. Er kwamen onderwerpen naar boven als Netflix, WhatsApp en snapchat en hoe deze bedrijven gebruik maken van de informatie die de kinderen dagelijks naar ze verzenden. Het werd een beetje spannend, want al die informatie die ze sturen wordt gewoon opgeslagen in “De Wolk”.

“Wizard”…… Wat?

Een woord dat je niet dagelijks hoort, maar nadat ze het filmpje van Cedric zagen begonnen de belletjes te rinkelen!
De opdracht die ze hadden gekregen was, een merk of bedrijf bedenken en daarbij slimme vragen verzinnen voor het “wizard programma”.

Binnen een paar minuten kwamen er bedrijven op zoals: Nike, MAC Cosmetics en zelfs een garage. Ze mochten in groepjes presenteren over hun eigen merk en ik was er helemaal versteld van, er kwamen zulke slimme presentaties uit. Dat hadden ze ongelofelijk goed voor elkaar.

Virtual Reality

Als afsluiting mochten de kinderen een VR bril uitproberen. Ze vonden het een geweldige ervaring. De tijd was om, maar we kregen ze niet naar huis gestuurd.   Kortom, het was een topdag!  We hebben heel veel van elkaar geleerd.

Keytoe vindt het belangrijk dat kinderen eerder worden gewezen op hun kansen in onze branche. Wie weet staan ze over 10 jaar allemaal bij ons op de stoep om te mogen solliciteren. Ben jij de onderwijsorganisatie die dat ook belangrijk vindt? Neem dan gerust contact met ons op.