Keytoe introduceert: de 7-daagse werkweek

op 21 maart 2019

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Oh god, daar gaan we weer. Daar komt Keytoe weer met iets vreemds. Een 7-daagse werkweek. Serieus?

Ja, serieus, en dat komt door het volgende. Afgelopen woensdag had Jeroen weer eens de befaamde Waarom? Waarom? Waarom?-sessie georganiseerd. In deze sessie mag je vrijwillig aanschuiven om eens lekker experimenteel, rebels en recalcitrant alles “im frage” te stellen. Waarom niet?

Hoe werkt dat dan precies? We beginnen de (vrijwillige) sessie met een groot aantal waarom-vragen op het bord te schrijven. Een greep uit de selectie van vandaag:

  • Waarom trainen we onze klanten niet?
  • Waarom bouwen we geen team die voor een lager tarief voor klanten werkt?
  • Waarom zijn we allemaal overwegend “wit”?
  • Waarom zijn er toch een soort van leiders binnen Keytoe ontstaan?
  • Waarom werken we nog voor milieu-vervuilende bedrijven?
  • Waarom hebben we een werkweek van ma-vr en werken we over het algemeen van 9 tot 5?

Vervolgens stemmen we op de vragen. Iedereen mag er 4 kiezen, degenen met de meeste streepjes leven dus het meest onder ons en zijn daardoor interessant om verder te waarom-en.

Bij de laatste vraag bleven we redelijk lang hangen. We konden oprecht geen goede reden bedenken waarom we van maandag tot vrijdag werkten, en in het weekend niet. Annabel opperde dat de maatschappij daar volledig op is ingericht. Cedric gaf aan dat hij het heerlijk vond om op zaterdag te werken, omdat hij dan niet gestoord werd. Maar tegelijkertijd vond hij het ook lastig om zichzelf aan het werk te zetten op zaterdag, omdat hij het gevoel had dat hij in zijn eentje was. Michael vond werken op zaterdag ook prima, omdat hij dan op dinsdag samen met zijn vriendin thuis kon zijn. Zij werkt iedere zaterdag en is daarom op dinsdag vrij.

Ik stond er net onder de douche nog eens over na te denken. Best raar eigenlijk, dat weekend. Voor mij persoonlijk is het fijn dat de zaterdag en zondag er zijn, omdat ik anders echt aan een 7-daagse werkweek zou gaan beginnen. En dus te weinig rust zou pakken. Aan de andere kant, werk ik bijna geen enkele dag meer van negen tot vijf. Ik begin vaak wel rond 9 uur, maar tijdens de dag zijn er verschillende momenten dat ik even wat anders doe (mijn zoon van school halen, even thuis met de kids wat tijd doorbrengen, een klusje doen, sporten, ahum, of niet), waarna ik ’s avonds weer verder ga met mijn werk.

Die negen-tot-vijf mentaliteit is er dus al redelijk uit, maar die weekend-mentaliteit zit er nog stevig in.

Maar vanaf vandaag dus niet meer. Bij Keytoe breken we de werkweek weer open. We gaan 7 dagen werken, waarbij je je contracturen maakt. Voor de één zijn dat er 40, voor de ander zijn dat er 8. Maar het maakt in ieder geval niet meer uit op welke dag je ze maakt. Het kantoor is altijd beschikbaar.

Ieder weekend werken en standaard woensdag en donderdag vrij? Prima. Of gewoon lekker je weekend houden, omdat je op vrijdag- en/of zaterdagavond graag op stap gaat? Ook goed. Zo lang je werk er kwalitatief maar niet onder lijdt (blije klanten) en je collega’s goed weten wanneer je wel en niet beschikbaar bent (blije collega’s). Communicatie is dus key.

En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je 7 dagen lang, 8 uur per dag gaat knallen. Gelukkig houden we elkaar goed in de gaten en kan dat door de sociale druk haast niet gebeuren.

Benieuwd hoe we dat doen? En benieuwd hoe dat bevalt? Op de volgende meetup vertellen we je er graag meer over!