Keytoe genomineerd voor de FD Gazellen Award

op 21 november 2016

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het was een langgekoesterde droom van mij. Om een bedrijf te bouwen dat snel groeit. Echt snel. Zo’n bedrijf dat uit het niets ontstaat en binnen een paar jaar tijd zijn naam kan vestigen. Een bedrijf met dubbel-cijferige groei.

Waarom was dat mijn droom? Om het geld? Om het aanzien? De status? Om meer mensen aan het werk te krijgen? Om een mooi team om mij heen te verzamelen?

Niets van dat al. Natuurlijk spelen sommige van deze redenen een rol. Ik (en Cedric trouwens ook) vonden het vanaf het begin af aan belangrijk om een bedrijf te bouwen waar wij zelf graag zouden willen werken. En natuurlijk is het tof als je anderen kan vertellen dat je een bedrijf hebt met inmiddels 28 man in dienst. Een beetje opscheppen op zijn tijd kan geen kwaad.

Maar daar sta je ’s morgens niet voor op.

De belangrijkste reden voor groei

De belangrijkste reden waarom ik een bedrijf wilde bouwen dat zo snel groeide als Keytoe de afgelopen jaren gegroeid is, ligt op een heel ander terrein. Ik wilde mezelf uitdagen, mezelf testen. Het uiterste randje van mijn kunnen opzoeken. En dat kon in mijn beleving vooral als ondernemer. Als ondernemer die zichzelf steeds weer afvroeg hoe het nog beter kan. Nog efficiënter, nog sneller, met nog meer uitdaging. Met nog meer groei.

Daarbij vergeet ik nooit de woorden van Boris Veldhuijzen van Zanten: “Hoe plaatsen we daar een nul achter”. Kortom, hoe laat je iets wat met 5% groeit, ineens met 50% groeien.

Voor mij is zo’n instelling belangrijk omdat ik daardoor persoonlijk kan groeien. En juist die persoonlijke groei, dat ongekend veel leren in een pressure-cooker, dat stond me erg aan bij Keytoe. Op 5 jaar tijd heb ik zo ongelofelijk veel geleerd. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen om dat te beschrijven.

En het mooie is, ik weet zeker dat ik de komende 5 jaar nog veel meer ga leren. En persoonlijk ga groeien. Een ‘beter’ persoon wordt. Voor zover ik dat kan.

FD Gazellen Award was toch de titel?

Maar waarom nu dit verhaal? Omdat ik ongelofelijk trots ben op ons team, onze klanten, iedereen die betrokken is bij Keytoe en natuurlijk op Keytoe zelf. Want dat we hard groeien, dat blijkt onder andere uit onze nominatie voor de FD Gazellen Award 2016. Een jaarlijks terugkerende award-show van het FD in hun zoektocht naar het snelst-groeiende bedrijf van Nederland.

Dat wij niet het snelst-groeiende bedrijf zijn, maar wel een bedrijf-dat-snel-groeit maakt mij uitermate blij. Want zo ben ik weer een stapje dichter bij mijn persoonlijke doel.

Morgen weten we hoe de champagne smaakte, wie de andere genomineerden waren en hoe hoog we geëindigd zijn. We houden jullie op de hoogte!