Hoe was de Meetup Duurzaamheid?

op 23 mei 2019

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Waarom een Meetup over Duurzaamheid?

Een Keytoe Meetup over Duurzaamheid. Ik heb wel wat vragende blikken gezien. Wat gaan jullie nu weer doen? Want we staan veel meer bekend als die club met die bijzondere cultuur. Of (vinden we leuker) die club die op een vernieuwende manier voor zijn klanten werkt. Of (en dat is een beetje onze eigen schuld) die club met die leuke feestjes, champagnekoffie en tompoucen. Maar bekend omdat we zo lekker duurzaam bezig zijn, die kende jullie nog niet.

Klopt.
We waren tot voor kort ook helemaal niet zoveel bezig met duurzaamheid. In ieder geval niet op de werkvloer. Totdat we het begin van dit jaar hadden over de doelen voor het komende jaar. Naast bekende doelen op het gebied van omzet, marge, groei, geluk en klanttevredenheid.  Kwam vooral ook ter sprake waarom we het eigenlijk allemaal doen. Hier bleek dat een intrinsieke motivatie die een aantal collega’s hebben nog niet in hun werk tot uiting kwam. Privé zijn veel van onze collega’s met duurzaamheid bezig. Maar zodra ze op kantoor kwamen deden ze hier verder niets mee. Met elkaar hebben we toen besloten te gaan zoeken naar mogelijkheden dit ook op kantoor voort te zetten. Sindsdien zijn we zowel bij onszelf als bij een aantal van onze klanten aan het kijken naar kleine en grote initiatieven. Vet!

Duurzaam, ik?

Persoonlijk vind ik het onderwerp duurzaamheid nog best moeilijk. Zoals ik onlangs al in een blog aangaf struggle ik met het gegeven dat “het” altijd beter kan. Maar dat ik me vandaag al een beetje meer inzet dan gister. En dat dat ook iets is. Mijn persoonlijke doel is dan ook om me er meer bewust van te zijn hoe ik met mijn omgeving omga. En te kijken naar kleine (en soms wat grotere) stapjes die ik kan nemen om bewuster te consumeren. Ik vond het dan ook enorm interessant om een avond te mogen organiseren bij ons op kantoor waarbij ik een groep mensen bij elkaar kon krijgen om over dit onderwerp te discussiëren. Want niemand doet het goed of fout en van iedereen kan je wat leren.

Wat dan?
Deze avond had als doel mensen te verbinden rondom het thema duurzaamheid en elkaar te inspireren wat je op dit gebied kunt betekenen. Mooi om te horen hoe anderen hier mee omgaan. Voor mij persoonlijk ben ik geïnspireerd eens goed na te gaan denken of alles wat ik koop ook echt gekocht wordt omdat ik dat nodig heb. Frans van De Doorsluizer wist de discussie goed op gang te brengen waarom we soms te veel kopen en dat we ons vaak niet bewust zijn hoe dat geproduceerd is. En natuurlijk dat tweedehands ook een keuze is. Daarnaast hebben we het bv gehad over het opruimen van plastic en dat duurzame initiatieven vaak ook interessant kunnen zijn voor je portemonnee.

Wat wil Keytoe hiermee bereiken?

Wat we hier als Keytoe mee willen bereiken weet ik nog niet zo goed. Feit is dat in onze gameroom regelmatig kinderen van collega’s komen spelen. En we willen onze omgeving voor hen en natuurlijk voor alle kinderen die nog geboren mogen worden graag een beetje beter maken.

Daarnaast en daar ben ik ook eerlijk in, zou het natuurlijk super vet zijn, als we naast dat bureau met die gekke cultuur en die tompoucen, ook gezien gaan worden als het bureau waar de Kollega je laat groeien op het gebied van marketing en je helpt met al je MVO doelen.

En nu?
We zijn nog aan het evalueren wat we van de invulling van de avond vonden en hoe vaak we deze plaats willen laten vinden. Ik verwacht dat we aan het eind van de zomer de tweede editie organiseren. Waarbij ik hoop op een nog grotere opkomst, zodat we nog meer geluiden samen kunnen brengen. En wellicht met elkaar kunnen kijken of er zaken zijn die we met elkaar op kunnen pakken.