Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

Flagshipstore Ducati

Cedric09 juni 2017Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Flagshipstore Nederland

Wat is dé store op het gebied van de mooiste motoren uit Italië in Nederland? Ducati Zaltbommel: de enige Flagshipstore van Nederland. Niet alleen vind je in Zaltbommel álle Ducati-modellen op voorraad, maar ook de originele branded accessoires, kleding en onderdelen. Een stukje Italië, maar dan in Nederland. Klinkt als de hemel op aarde voor motorliefhebbers. En dat is het ook.

En nu heeft dat stukje hemel op aarde ook de online presence die het verdient. We hebben het nieuwe digitale platform en de webshop van de Flagshipstore Ducati volledig ontwikkeld. Van het eerste stukje code tot de laatste letter.

homepage

Flagshipstore: wat is dat?

Ducati Zaltbommel is de enige Flagshipstore van Ducati in Nederland. Er zijn meerdere dealers die Ducati-motoren verkopen, maar in Zaltbommel zijn de nieuwste modellen als eerste te bewonderen en zijn álle huidige modellen uit alle verschillende modelseries beschikbaar. Het is het hoogste treetje die te behalen is als het gaat om Ducati stores.

Ducati Zaltbommel werkt nauw samen met de importeur in Italië en is daardoor de meest complete Ducati dealer van Nederland. Alles wat je nodig hebt op het gebied van motorrijden, kun je vinden in Zaltbommel.

Het is een flagshipstore voor Ducatisti, maar bovenal door Ducatisti. Eigenaar Ronald van Vliet is een ex-ICT’er die zijn hart volgde en (niet onverdienstelijk) Ducati-coureur werd. Directeur, maar ook coureur. En naast Ronald zijn er louter gecertificeerde specialisten die met hart en ziel werken aan Ducati. Ducati-mannen in hart en nieren, met de allerhoogste certificaten die er bestaan.

In Zaltbommel vind je items die je nergens anders zult vinden. Zo is het de enige juiste plek voor de inbouw van een alarm en/of track & track unit: die sluiten ze aan op de elektronische installatie van jouw Ducati. En er is een dikke Ducati Corse raceafdeling: hier vind je alle oplossingen om je Ducati een beetje (of heel veel) extra’s te geven. Denk eens aan dat geluid wat daaruit zal komen! Su. per. Vet.

motor-huren

Ducati algemeen

Je merkt het al: wij zijn fan. Niet alleen van de Flagship Store in Zaltbommel, maar ook fan van Ducati in het algemeen. Maar we horen je denken: wat onderscheidt Ducati precies tegenover bijvoorbeeld grote jongens Honda of Yamaha? Vraag het een willekeurige motorliefhebber en ze worden wild. Ducati is de Ferrari onder de motoren. Fans zullen je vertellen dat ze gek zijn op het unieke geluid. Het geluid is luider en meer herkenbaar dan dat van andere merken. En de snelheid is ongekend. Ducati ademt Italië. Het Italiaanse design spreekt tot de verbeelding. Verleidelijk, met mooie lijnen en een immense kwaliteit die nog nooit is overtroffen. Ducati staat symbool voor motorliefhebbers. In meer dan 60 landen maakt Ducati de dromen waar van de meest enthousiaste motorrijders.

Uitdaging

We kregen de opdracht om een volledig nieuwe digital presence te creëren die aansloot bij de kracht van het bedrijf. De kwaliteit mocht boven komen drijven zeg maar. En de investering moest renderen. We wilden niets anders dan het beste digitale platform van Nederland creëren. En als we dan toch bezig waren: waarom niet mooier dan de digital presence van Ducati internationaal? Kijk en vergelijk.

Naast het platform moest er een webshop worden ontwikkeld die volledig werd aangesloten op de interne data-systemen van de Flagshipstore én die de beste look & feel zou hebben van alle Ducati-gerelateerde shops in Nederland. In die uitdaging zijn we geslaagd. Nu afwachten wat het rendement daarop gaat worden.

Features

Wat maakt hetgeen we hebben gebouwd zo bijzonder? Wat zijn de elementen die ons inziens het verschil gaan maken voor de groei van Ducati Zaltbommel? Als flagshipstore moet je tenslotte in alles vooruit willen lopen. De concurrentie achter je laten. We hebben de features onderverdeeld in drie topics: techniek, creativiteit/design, bedrijfseconomisch.

Techniek

 • Volledige koppeling met Unishop tussen het ERP-systeem in de winkel en de webshop online. Voorraad wordt gekoppeld en weergegeven vanuit het ERP systeem, artikelen hoeven alleen te worden ingevoerd in de winkel en kunnen vervolgens met een vinkje ook online worden weergegeven.
 • Alle bestellingen komen ook terug naar het ERP systeem Unishop. Dit alles is mogelijk gemaakt door een exclusieve samenwerking tussen Keytoe en Rohecom als ERP-systeem fabrikant. Daarbij is de oplossing generiek opgezet, dus iedere motorhandelaar in Nederland kan aan de slag met deze koppeling.
 • Binnen de webshop hebben we een uitgebreid filtersysteem geïmplementeerd om de juiste producten snel te kunnen vinden, dat is altijd goed voor de conversie (het succespercentage in verkoop).

webshop

 • Naadloze integratie van de website (gebouwd in WordPress) met de webshop (gebouwd in Magento), zodat de bezoeker nauwelijks door heeft dat er geswitcht wordt tussen technologieën. Ook dat heeft een positieve impact op de conversie.
 • Unieke koppelingen met Motoroccasion.nl. De occasions worden automatisch in het systeem toegevoegd zodat dit niet meer handmatig gedaan hoeft te worden door de dealer. Dat scheelt enorm veel tijd.

Creativiteit & Design

 • Grote foto’s van hoge kwaliteit in veel variaties om de brand experience van Ducati zo sterk mogelijk naar voren te brengen. Clean design met grote focus op de producten voor verhoogde conversie.
 • Overall consistentie in het design, zodat de bezoeker altijd weet waar hij of zij zich bevindt. De flagshipstore van Ducati is overduidelijk herkenbaar voor de Ducatisti.
 • De belangrijkste specificaties en features zijn per motor uitgebreid toegelicht. De manier waarop dit is gedaan maakt het voor de gebruiker heel duidelijk waar het over gaat. Door middel van de bolletjes kun je meer over dat onderdeel van de motor lezen. Ook in kleurstelling is dat slim gedaan. Zowel op desktop als op mobiele devices werkt het gemakkelijk.

 

motor-informatie

 

 • Vergelijkingstool: iedere motor kan worden opgeslagen als favoriet. Daarna is het voor de bezoeker heel makkelijk om te vergelijken. Nergens anders op het internet werkt een vergelijkingstool voor Ducati-motoren zo handig.

vergelijk-motoren

 

 • Snel en handig overzicht van alle motoren, vooral op desktop komt de navigatie goed tot zijn recht. Je ziet gelijk wat er allemaal mogelijk en verkrijgbaar is.
 • Het filteren van occasions: een klein maar effectief filter waar je gelijk mee kunt zien of een occasion voldoet aan de zaken waar je op filtert.

motoren-mobiel

Bedrijfseconomisch

 • Het complete Ducati-assortiment is vertaald naar het Nederlands en is op maat ingeladen. Daarmee heeft de flagshipstore van Ducati alle informatie die het kan hebben op de meest laagdrempelige manier beschikbaar. Goed voor de vindbaarheid van de website.

motor overzicht scrambler

 

 • We maken gebruik van Keen Delivery aan de achterkant, voor het versimpelen van de verzendingen.
 • Focus op conversie: we hebben sterk nagedacht over de belangrijkste doelen op de site. Namelijk: nieuwe motoren, occasions, proefrit/contact en de webshop. Alle andere zaken (nieuws, events, huren, werkplaats etc.) hebben wel een plek, maar zijn ondergeschikt.

proefrit maken

 • Daarnaast hebben we bij ieder van deze belangrijkste doelen, ook belangrijke call-to-actions gestopt. Maak proefrit/neem contact op/bestel in webshop. om het maar zo duidelijk mogelijk te maken voor de bezoeker.

 

afspraak maken mobiel

 • Slimme segmentaties mogelijk op occasion- en nieuwe motorzoekers door de zeer beperkte keuze in de continu zichtbare navigatie. Op basis van measurement zouden later de klantroutes geoptimaliseerd kunnen worden.
 • Simpele integratie met Mollie om goedkoop en gemakkelijk te kunnen betalen. Zowel handig voor onze opdrachtgever, als voor de bezoeker.

 

Tot slot

Al met al een hele lijst van zaken die worden meegenomen in het creëren van een platform voor de flagshipstore van Ducati. Dat hoort ook, Ducati-motoren zelf zitten ook extreem vernuftig in elkaar. We raden iedereen een bezoek aan Ducati Zaltbommel aan. In het ‘echt’, ofwel offline, is het ook zeer zeker de moeite waard. Wil je meer weten over wie hier aan hebben gewerkt en hoe deze samenwerking tot stand kwam? Bel ons op 010-5990008 en vraag naar Cedric Muchall.

Special thanks to: Natalia de Smalen van Buro Volt, die ons voldoende vertrouwde om het contact tussen Ducati Zaltbommel en Keytoe tot stand te laten komen. Gelukkig hebben we dat vertrouwen kunnen belonen, gezien haar reactie na livegang: “moddervet!!!”