Feestbekers en champagnekoffie

op 9 oktober 2019

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Vanmorgen heb ik weer eens genoten van mijn zoon die net zo eigenwijs is als zijn moeder en zijn melk dus niet uit een standaard beker wilde drinken. Het moest en zou in een “feestbeker” geschonken worden. En omdat het een druilerige woensdagochtend was vond ik dat ook een goede reden om van het ontbijt een feestje te maken.

Sprinkels in je yoghurt

Ik geniet van de puurheid van mijn en andere kinderen. Want het leven kan zo simpel zijn als je het niet te moeilijk maakt. Een trui is mooier als er een brandweerauto op staat. Yogurt is lekkerder als er sprinkles in worden gedaan. High fives zijn er om vaak en vol enthousiasme uitgedeeld te worden. En stomme bekers horen in de kast te blijven staan.

Zoek je kind

Ergens raken de meeste mensen het kind in hun kwijt. Of het speelt verstoppertje. Zonde. Mijn mooiste dagen beleef ik met mijn kids. Gewoon ook van de glijbaan. Of heel hard een liedje zingen.

Wanneer de jongens er niet bij zijn is dat dan ineens gek. Karaoke doe ik heel graag, maar alleen na een biertje (of zes). En de schommel op kantoor, wordt vaker gebruikt voor een vlog dan “om gewoon even te schommelen”. Wanneer heb jij voor het laatst gehuppeld op kantoor? Of het boertje dat dwars zat tijdens een meeting gewoon gelaten?

Het is zo simpel

Je hoeft geen marketingplan te schrijven om kleine verschillen te maken om je klanten blijer te maken, of nieuwe leads enthousiast te krijgen. En denk eens aan je collega’s, waarmee kan je hen eens verassen?

Champagnekoffie

Bij Keytoe drinken we de koffie ook in een champagneglas. Gewoon omdat je daar blij van wordt. Een blij momentje aan het begin van een meeting. En de hele setting is direct ook even meer ontspannen. Gister wilde ik om 09.00 uur een video laten zien, daar hoort natuurlijk popcorn bij. En we hebben een hele stapel ansichtkaarten in de kast om te pas en te onpas te kunnen versturen.

Nu jij

Een kleine attentie of verrassing kan een groot verschil maken in een relatie. En die attentie kan zo simpel zijn dat een kind er blij van zou worden. Nadat Bem vanmorgen zijn melk uit zn feestbeker opgedronken had verliep de ochtendstress om op tijd op school te komen ook “ineens” veel gemoedelijker. Bij welke relatie denk jij dat het nodig is een kinderlijk verschil te maken?