Evernote Context: Een verrijking voor de veelgebruikers

op 3 oktober 2014

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Evernote is ondertussen een begrip geworden voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. Al je informatie beschikbaar op al je devices. De mijlpaal van 100 miljoen (betaalde) gebruikers is al een tijdje gepasseerd. Binnenkort komt Evernote met een update waar de veelgebruikers heel gelukkig van gaan worden, Evernote Context.

Zoeken door oude Evernote notities

Wanneer je Evernote veelvuldig gebruikt voor het bijhouden van je projecten, zullen sommige zaken vaker terug komen. Het terugzoeken van deze informatie kan soms lastig zijn. Context lost dit probleem op. Zodra jij bepaalde woorden en/of zinnen intypt in je notitie, gaat er een algoritme ratelen welke op zoek gaat in je oude notities naar gerelateerde zaken. Dit kan een hoop tijd schelen.

Cross-teammember

Voor de business users onder ons, met gedeelde notitieboeken met collega’s. Hetzelfde mechanisme als hierboven beschreven, maar via de functionaliteit zoekt Evernote ook door de notitieboeken van je collega’s, mits deze met jou gedeeld zijn uiteraard. Zo kun je veel makkelijker gebruik maken van de kennis en historie van je collega’s.

evernote-context

Jouw netwerk

Zodra jij de naam van een persoon noemt in een van je notities, begint Context met een zoektocht door je Linkedin vriendenlijst. Zodra de persoon in kwestie gevonden is, geeft Context direct een overzicht van de laatste ontwikkelingen van deze persoon. Hun huidige functie, werkgever, profielfoto, etc. Tevens is het mogelijk om direct een ‘Werk Chat’ te starten met deze persoon. En dit alles zonder Evernote te verlaten.

Professionals

Deze functionaliteit vind ik zelf de meest interessante en leukste ontwikkeling. Terwijl jij bezig bent met het vullen van je notitie, worden grotere en bekendere informatiebronnen aangewend om relevante content met jou te delen. Bij de start zullen vooral nog Amerikaanse informatiebronnen worden aangewend, maar bij succes zal dit geheid worden uitgebreid naar andere nieuwsbronnen uit allerlei landen. Een selectie uit de bronnen welke vanaf de start beschikbaar zullen zijn:

Datum van lancering is nog niet bekend, maar zoals ze allemaal zo mooi zeggen: “Coming soon”