Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

Een avond op stap met: VICE

Keytoe11 oktober 2013Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Dit weekend moest mijn weekend worden om bij te komen. Niet uitgaan, geen gekke dingen doen en rustig op de bank voetbal kijken en misschien een filmpje. Man, wat heb ik mij vergist..

Jong en ongeremd als ik ben probeer ik mijn weekenden altijd zo vol mogelijk te proppen. Overdag voor die vreselijke huishoudelijke zooi. En ’s avonds de stad in met vrienden. Naar feestjes waar plezier verzekerd is. En waar de drank altijd koud staat.

Anyway, een weekend niks doen dus. Het was ondertussen al zaterdagavond, een uur of 9. Ik zat op de bank, Fox Sports stond aan en een koud flesje Heineken stond naast mij op het tafeltje. Weekendkloffie aan. Tot ik werd gebeld. En dit telefoontje veranderde heel mijn avond. Het was VICE.

VICE

Vice omschrijft zichzelf als volgt:

VICE (www.vice.com) is één van de snelst groeiende jonge mediamerken ter wereld. Het bestaat uit een verzameling van fanatieke, jonge en creatieve schrijvers, art directors, fotografen en regisseurs, die actief zijn in de productie en distributie van tijdschriften, websites, IPTV, entertainmentprogrammering, films, dvd’s, boeken, events en muziek.

VICE is bezig met een documentaire-reeks. Over het uitgaansleven in Nederland. Rotterdam is de tweede stad die ze tijdens deze reeks aan zouden gaan doen. Amsterdam is al geweest en dat heeft een mooi eindresultaat opgeleverd. Nu is het tijd voor Rotterdam. Een avond, verschillende clubs & discotheken. Aan mij de vraag of ik samen met enkele vrienden hen mee wilde nemen om het nachtleven van Rotterdam te ontdekken. Als wannabe nachtburgermeester zeg ik hier natuurlijk geen nee tegen. (Tijdens de avond werden wij regelmatig gefilmd door cameravrouw en regisseuse Mirla. Zij is onder andere bekend van de reeks ‘My son the dj’.)

2 jaar BIRD

En zo stond ik om 23:00 ineens in Bird. Bird is een hippe uitgaansgelegenheid geïnspireerd op clubs in de grote steden van onze gezellige planeet. De basis van Bird is jazz, maar uitstapjes naar soul, R&B, hiphop, funk en house zijn geen uitzondering. Naast de zwoele nachten kun je er ook nog heerlijk eten. Bazentent!

5 oktober bestond Bird twee jaar en dat werd gevierd met het geweldige feest Happy BIRDday presents Soul Birds & Lovebirds. Met optredens van Jared Grant, Miguel O’Red, Romy van Hirtum en R&B Experience beloofde Bird dat het een soulvolle avond zou worden. En deze belofte hebben ze niet gebroken. Heerlijke funk, soul en R&B! Jared Grant was mijn hoogtepunt die avond. Een vocaal supertalent. En dat zeg ik niet snel. Als hoofdact had Bird de R&B Experience uitgenodigd. Deze groep van vier mannen toverde Bird om naar een beleving uit mijn jeugd. Vooral hun cover van Another Level, Freak Me, was een hoogtepuntje. Mijn ultra-slechte dancemoves, mijn totaal-niet-zwoele-stem en een gezicht die er eerder lachwekkend was dan sexy, gaven er serieus helemaal niks om. Ze deden allemaal hun ding. Uiteraard moet je op je hoogtepunt altijd vertrekken en dat deden wij dus ook. Ik ga je snel weer bezoeken BIRD. Dat heb ik veel te weinig gedaan!

BIRD Rotterdam

BIRD Rotterdam

Perron

Vervolgens was het de beurt aan Perron. De Ravebunker van Rotterdam. Beukende beats, rauwe muren en zwetende mensen. Dat vat deze club wel samen. Het was rond een uur of één toen wij Perron binnenstapten was het al vrij druk. En dat terwijl housekoning Kerri Chandler pas om 04:00 ten tonele zou komen. Tegen elke willekeurige club had ik gezegd dat dit toch geen normale tijden zijn, maargoed Perron is geen willekeurige club. Hier blijven de nachtbrakers zo lang als dat het nodig is om hun held te kunnen zien.

10505435_749645435087183_5620061994201958039_n

Meneer Chandler werd tijdens de avond bijgestaan door L’Atelier (Zo losgaan op je eigen muziek, dat is BAAS!) en Kadir Pelit (Kan zeker goed draaien, maar man kijk eens wat vrolijker! L’Atelier-vrolijk!). Helaas hebben wij de man, met de prima spleet tussen zijn tanden, zelf niet zien draaien. We hadden immers nog een missie te voltooien.

De jongste telg: TwentySix

En zo kwamen wij rond 02:30 aan bij TwentySix. De jongste telg uit de clubfamilie van Rotterdam. Te vinden op de Kruiskade vlak naast de Oude Luxor. Deze club focust zich op R&B en hiphop. Helaas was het vrij rustig op het moment dat wij binnenkwamen. Dat maakte voor een van Rotterdams bekendere dj’s Jeff Solo niet uit. Zijn brede platenkennis zorgde voor lekkere muziek en dat zag je aan de dansende mensen in de club. Ik hoop zeker voor deze club dat ze het gaan redden in moeilijk Rotterdam. Waarbij klagen over geluidsoverlast vaker regel is dan uitzondering. Oja, sorry voor het opentrekken van ons eigen meegenomen drank. Kan gebeuren toch?! En bedankt voor het ruilen van ons drankje voor een drankje van jullie. You rock.

10270295_1435834673308178_3175165799399126858_n

Afsluiten in Toffler

De laatste club die wij tijdens onze avond aandeden was Toffler. Zelf ben ik hier wel vaker te vinden dit was voor mij dus, naast Perron, een thuiswedstrijd. Ik had al wat drankjes achter de kiezen. Nouja ‘wat’, zeg maar gerust bizar veel. De ‘scherpte’ was er bij mij dus wel af. Dat moet mooie beelden hebben opgeleverd. Het waren in ieder geval geen gemaakte beelden, geen beelden zoals ze dat alleen kunnen bij die heerlijk slechte reality-series als Geordie Shore of The Valleys.

Maargoed, we waren bij Toffler gebleven. Cinnaman had een zogenoemde ‘All Night Long’ avond. Cinnaman is een man die stijlen mixt, dingen uitgeprobeerd en het publiek normaal gesproken goed aanvoelt. Zelf heb ik hier niet heel veel van meegekregen, ik was snel weer weg. Gelukkig heb ik vrienden die altijd een mooie samenvatting proberen te bouwen van de nacht. Dat is heel de zondag met tranen in je ogen zitten van het lachen. Maargoed, Cinnaman viel wat tegen hoorde ik.

Ik had ondertussen yoghurtbenen en dus voor mij was het tijd om naar huis te gaan. Ook Mirla van VICE had haar shots geschoten en was klaar voor de avond. Er zouden de volgende dagen ook nog wat interviews afgenomen moeten worden met enkele BR’ers, oftewel Bekende Rotterdammers. Denk aan Ted Langebach en Aziz Yagoub.

69537_371667866248328_228808823_n

F….NG VET!

Zondagochtend werd ik wakker met een flinke kater. De man met de hamer had mij ook deze zondag niet overgeslagen. Ooit kom ik een keer voor hem. Beter voor mij dat ik die zondag nog heel de dag heb liggen, zitten, hangen nagenieten van de nacht. Topshit! (Insiders grapje). Het enige wat ik heel de dag kon denken was “Het was F….NG VET!” en “ik heb een kater, kater, kater, kater, kater”.

Voor de mensen die wel van een feestje houden, het 5-daagse dance evenement ADE (Amsterdam Dance Event) zit eraan te komen.  Ik ben in ieder geval verzekerd van twee bizar vette feestjes. Als ik jou was zou ik maar heel snel je tickets gaan bestellen, ze gaan sneller dan de brandweer.

Doei.