De beste ondernemer van Nederland

op 12 september 2014

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Op woensdag 3 september zijn Cedric en ik naar de Loey Awards gegaan: de Leading Online Entrepreneur of the Year. Een avond vol met interessante mensen, inspirerende verhalen en heerlijk eten. Kortom, Cedric en ik hebben genoten.

Wellicht kent niet iedereen de LOEY Awards. Het is een initiatief van van den Ende & Deitmers en Peak Capital. Ieder jaar wordt dé online ondernemer van dat jaar verkozen en in het zonnetje gezet. Waarom? Omdat de ondernemers in Nederland en zeker degenen die online bezig zijn niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen.

Waar we vooral zo blij van werden: het amibitie-niveau in Nederland. Naast de LOEY Award, waren er ook de LOEY Starters Awards. Startups die nog geen 3 jaar bezig zijn, maar stuk voor stuk rete-ambitieus. Allemaal wilden ze meer dan een ton aan investeringsgeld ophalen om de wereld te gaan veroveren. Mooi.

Daarnaast luisterden we ook vol bewondering naar het verhaal van Kees Koolen, de man die Booking.com heeft groot gemaakt. Die man kan pas groot denken. Heerlijk ook om te horen dat deze Nederlander het zo ver heeft geschopt bij Uber, als investeerder en belangrijk adviseur.

Wij hebben genoten en zijn er volgend jaar zeker weer bij!